Ünlü futbolcuları dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devam etmesine, bir sonraki duruşmanın 8 Mart’ta görülmesine karar verildi.
Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve 6 şüphelinin, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi “yüksek kârlı gizli fon” vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla yargılandığı davada, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi, yüksek getiri sağlayan güvenilir bir fon diyerek yaklaşık 25 milyon dolar 7 milyon 384 bin lira dolandırdı. Fatih Terim gibi isimler de bu fona dahil oldu. Denizbank Şube Müdürü olduğu iddia edilen Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.
İDDİADAN DETAYLAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde yönetici olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güvene dayalı olarak 2 milyon dolar aldığı belirtilerek, yüksek kâr vaadiyle onu kendisine iade edecekti.
İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı belge verildiği ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalışmasına rağmen ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, bankanın soruşturma başlattığı ve Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Erzan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
İddianamede, sanık Erzan’ın bu işlemle, futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından şikayetçilere, getirisi yüksek, güvenli bir fonun bulunduğunu ve bunu kamuoyuna açıklayarak, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Fatih Terim, Hakan Ateş gibi bilinen isimler bu fona dahil oldu. Gerçekte böyle bir fonun bulunmadığının tespit edildiği belirtiliyor.
İddianamede, Erzan’ın müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler hazırladığı, bu belgelerin üzerine banka kaşesi ve ıslak imzasını koyarak müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği belirtildi.
Seçil ERZAN İÇİN İSTENEN CEZA 252 YILA ÇIKTI
Ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle, sanık Erzan’ın kooperatif yöneticilerinin ticari faaliyetler kapsamındaki faaliyetleri kapsamında “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Tüccar veya şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin faaliyetleri.” Hakkında istenen hapis cezası da artırıldı. Erzan için 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İddianamede sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün aynı suçlardan 3 yıldan 85 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.
İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinin ardından 4’ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım 2023’te hakim karşısına çıktı. Mahkeme, tutuklu iki sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak’a erteledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 15 Ocak’a erteledi.